Aile Okulu

Özel Dinar Ünal Yılmaz Kolejinde “Aile Okulu Projesi” başlıyor. aile okulu ile birlikte öğrencilerin çok daha başarılı olacağını söyleyen Ünal Yılmaz, “Anne baba olmadan önce anne babalığa hazırlıkta başlayacak olan bireyleri ve halen anne baba olanları Dinar’ımıza hizmet sunmayı hedefledik” dedi.

Projenin içeriği hakkında da bilgiler sunan Yılmaz yaptığı açıklamada şunları kaydetti, ”        Medeni ve çağdaş toplumları oluşturacak bireyler; önce medeni ve çağdaş düşüncesine sahip olmalı. Daha sonra da aile içerisinde ve sosyal alanda davranışa çevirmeli.Çocukların anne karnında başlayan eğitimine ışık tutabilmek için tahsil hayatı boyunca hayatta karşılaşabilecek durumlarda tavır ve davranışının nasıl olması gerektiğini anlatmayı ve onlara yardımcı olmayı hedefledik.Sağlıklı iletişim kurabilen sağlıklı çocuklar yetiştirmek için anne ve babaların eğitimi yanında aile bireylerin her birine hitap eden bilgi, tecrübe aktarımı, kazanımların paylaşıldığı bir ortam oluşturmak. Çocukları için her şeyin en iyisini istemelerine rağmen onlara karşı yanlış bir şey yapmaktan korkan, kendilerini çocuklarına karşı yetersiz hisseden ne yapacaklarını düşünen ama sonuca ulaşamayan ailelere yardımcı olmayı ve ailelerde aile içi iletişimi en güzel seviyeye getirmeyi amaçlıyoruz” dedi.

Projenin Sonunda Değişimi Veliler Görecek

Aile Okulu Projesi sonunda öğrencilerin olumlu yönde değişeceklerini belirten Eğitimci Ünal Yılmaz, Aileler çocuklarının davranışlarının ve çevre olan ilişkilerinin geliştiğini, çocuklarının kendilerine güvenlerinin arttığını arkadaşları ve çevreleriyle olan diyaloglarını olumlu olarak değiştiğini fark edeceklerini ifade ederek, “Ayrıca, anne ve babalar programın sonunda daha sabırlı daha anlayışlı ve hoşgörülü olduklarını, çocuklarına eskisine nazaran daha çok zaman ayırdıklarını, çocuklarıyla iletişim kurabildiklerini ve aile içi iletişimlerinin daha güzel olduğunu görecekler” şeklinde konuştu.

HİZMET SUNUŞ ANA BAŞLIKLARI

• EĞİTİM SOHBETLERİ Prof. Dr. Mustafa Ergün Afyon Kocatepe Ünivertesi Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölüm Başkanı
  • Eğitimde Kuantum yaklaşımları Doç. Dr. Turan Akkoyun Afyon Kocatepe Ünivertesi Fen Edebiyat Fakültesi
  • AİLE İÇİ İLETİŞİM NASIL OLMALI? Ünal YILMAZ Eğitim Danışmanı
  • Eğitimde farklı yaklaşımlar: Muammer Özer Hocalar Halk Eğitim Müdürü
  • KAZANIMLARIN PAYLAŞILMASI ( En çok hangi sorularla karşılaşıyoruz?  Daha sonra hangi sorularla karşılaşırız ve bizim yaklaşımlarımız nasıl olmalı?)
  • ÇOKLU ZEKÂLAR VE ÖZELLİKLERİNİ NASIL GÖZLEMLEYECEĞİZ? BELKİ ÇOCUĞUNUZ BİR DAHİ!!!   Ünal YILMAZ Eğitim Danışmanı